Decoreer buiten. Hygge in de zomer!

Kennen jullie het begrip ‘Hygge’? Het is de Scandinavische manier om het ‘gezellig’ en ‘knus’ te maken. Voor Scandinaviërs een woord dat hen definieert. Ze maken alles ‘hygge’. Ze richten sfeerhoekjes in en zetten echt overal kaarsen. Het begrip verovert de wereld, maar wordt vooral geassocieerd met winterse activiteiten, waar vooral dekentjes, kaarsen en haardvuurtjes een rol spelen. Voor mij is Hygge een levensfilosofie, die je gerust kan toepassen het hele jaar door. Wie houdt er niet van om in de zomer, bij het zwoele schemerdonker, buiten bij kaarslicht te genieten van de krekels? Als interieur styliste zie ik hier natuurlijk ook een super opportuniteit om wat tips jullie richting uit te sturen. 

Basistips voor ‘Hygge’ – hoe begin ik eraan? 

In Denemarken, en ook Noorwegen, is het een echte levenswijze die ons laat veranderen van stressvolle, prestatie-gerichte  workaholics, naar meer relaxte en gerustere mensen.  Tips om je leven meer ‘Hygge te maken gaan van ideeën voor activiteiten, food, denkwijzen tot decoratie. Maar over één ding is iedereen het eens: Ga naar buiten!

Begin simpel, in plaats van binnen te eten, eet je bij mooi weer buiten. Of ga wandelen en neem een picknick mee. Of zoek een mooie buitenlocatie om een gezellig feestje te organiseren. En dan voeg je leuke interieur elementen toe.

Wat heb je nodig? – The ‘Hygge must haves’

Investeer in kaarsen, een basiselement waar je niet zonder kan. Denen en andere Scandinavische landen staan bekend als de grootste consumenten van kaarsen. Zij zijn helemaal te vinden voor de warme gloed van kaarslicht. In de winter als een opwarmer, in de zomer als sfeerlicht. Geurkaarsen of gewone kaarsen, kaarslicht transformeert elke buitenruimte, en is dan ook één van de fundamentele elementen van Hygge. Ook theelichten en windlichten zijn ideaal om dit effect te bereiken, al dan niet in combinatie met kaarsen. 

Werk met verschillende texturen. Wanneer je denkt aan gezellige interieurs, waar je kan ontspannen, dan denk je automatisch aan lekker zachte texturen die meer dimensie aan elk interieur toevoegt: dikke kussens, plaids, tapijten. Ja, het kan in de zomer. De plaid die je in de winter gebruikt om je te verwarmen, leg je in de zomer op het gras om te picknicken. Breng zitkussens mee om te relaxen onder een boom. 

Denk aan comfort. Liggen, zitten, hangen, het kan allemaal. Mooie tuinstoelen, hangmatten, die kussens van zonet. Oude stoelen kunnen helemaal ‘comfy’ worden met een zacht kussen erop. 

Bloemen en planten geven sfeer. Zoals altijd de ‘finishing touch’, een bloemetje op tafel, een plant langs je tuinstoel. Over keuze, stijl en thematische invulling, zullen we het in te toekomst zeker hebben. 

Voeg een vleugje nostalgie toe. Heb je nog ergens oud servies, oude bekers, waar je als kind uit dronk, theekopjes van je oma. Een oude tafel met stoelen voor een buitenfeestje. Je moet niet altijd alles nieuw kopen. Vintage meubels of materialen kunnen je zeker dat ‘Hygge’ gevoel bezorgen. 

En dan…combineer en probeer! 

Breng al deze elementen samen en creëer leuke hoekjes, met een stoel met een zacht kussen, daarlangs een leuk tuintafeltje voor je boek, een plant 

En tenslotte…beleef het. Creëer niet gewoon een etalage, leef in je creatie. Nodig vrienden uit voor een hapje en een drankje. Hou een spelletjesavond op je Hygge terras. Lees een boek in je tuinstoel volledig uitgerust met kussens, tafeltjes en plantenpotten. En geniet 

In onze winkel hebben we superveel ‘Hygge’ spulletjes. In onze grote stockverkoop kan je momenteel ook echte koopjes doen. Kom gerust eens langs. Koopjes tot 21/07.