Ook zot van tulpen? Check onze nieuwste stoffen & behang!

Tullipa Stellata van Designers Guild 

Afgelopen maand presenteerde mijn huismerk, Designers Guild, naar goede gewoonte haar jongste collectie stoffen & behang. En ik heb er maar één woord voor: Waauw! Want iedereen die mijn winkel en mij kent, weet immers dat ik gek ben van bloemen. Dit keer speelt een bijzondere bloem de hoofdrol in de collectie: de tulp. In het 17de eeuwse Holland werd de tulp het onderwerp van obsessie en fascinatie. Waardoor sommige tulpenbollen vroeger meer kostbaar werden dan goud. Zo kon het zijn dat één enkele tulpenbol meer kostte dan een huis.

De stoffen & behang collectie ‘Tullipa Stellata’ is een ode aan deze tulpenmanie. Laten we het dus eerst eens hebben over de prachtige tulpen in tientallen kleuren die tot leven komen op linnen. Hoewel er in de collectie van dit seizoen maar drie kleurschema’s ontworpen zijn (fuchsia, birch & violet), bevatten de stoffen van Tullipa Stellata toch alle kleuren van de wereld. Je kan er dan ook duizend combinaties mee maken: lichte kleuren bij het ‘Birch’ ontwerp of heldere, felle kleuren bij het ‘Fuchsia’ of ‘Violet’ ontwerp. 

Ook voor het behangpapier heeft Designers Guild gekozen voor één kleur, namelijk fuchsia. Daarom is het behang van Tullipa Stellata een uitgesproken statement voor een bijzonder interieur. 

Nog meer stoffen & behang met tulpen

Het meest bekende beeld van de stoffen & behang collectie van het najaar, de rode papegaaien tulp, komt niet voor in het Tullipa Stellata stoffen & behang. Wat een verrassing! Maar we vinden onze tulp wel tussen andere bloemen in het Delft Velvet Noir ontwerp, toch een ongelooflijk mooi design met bloemen op grote schaal. Anders gezegd: bloemenpracht op een dramatische, zwarte achtergrond. Een donkere kleur in je interieur werkt echt, neem het van mij aan! Vanzelfsprekend is er dan ook een donkere versie van het behang, het ontwerp Delft Flower Grande in de kleur Graphite. Volgens mij staat dit behang prachtig met een zwart plafond. 

Accessoires met tulpen

Meer nog, de tulp mag niet ontbreken in de magnifieke accessoires die Designers Guild elk seizoen ontwerpt zoals tapijten en kussens. Vandaar dat deze ‘finishing touches’ een ‘must’ zijn in je nieuw interieur. Ze maken het ’t ulpen’ plaatje weliswaar af! 

Tenslotte nog even meegeven dat de nieuwste stoffen & behang collectie van het najaar ook voldoende neutrale en rustige ontwerpen bevat. Zo kan je rustpunten creëren tussen al het bloemengeweld! Als je op zoek bent naar wat ideeën voor een interieur make-over, laat je dan inspireren door deze collectie!